• Upustva za rukovođenje - puna cigla

 
  • Upustva za rukovođenje - brick-slip sistem (listele)

  • Uputstvo za postavku listela u enterijeru

OBAVEZNO KOMBINUJTE VAŠE FASADNE CIGLE TOKOM POSTAVKE
OBAVEZNO-KOMBINUJTE-VASE-FASADNE-CIGLE-TOKOM-POSTAVKE-sredjeno
Kako biste dobili odgovarajuću postavku boja bez ikakvih nepoželjnih razlika u boji na vašem spoljašnjem zidu, savetujemo vam da kombinujete i uzimate cigle iz 4 ili 5 različitih pakovanja. Uklonite cigle dijagonalno, kao što je prikazano na slici na svakom pakovanju.

NE POSTAVLJAJTE CIGLE KADA PADA KIŠA I UVEK SE POSTARAJTE DA SU NA SUVOM
NE-POSTAVLJAJTE-CIGLE-KADA-PADA-KISA-I-UVEK-SE-POSTARAJTE-DA-SU-NA-SUVOM-sredjeno
Uverite se da tek postavljene cigle budu potpunu pokrivene. Ukoliko su izložene vodi na duži vremenski period, povećava se rizik od curenja, cemnetnih ostataka i rascvetavanja.

RAD SA RAZLIČITIM FASADNIM CIGLAMA
RAD-SA-RAZLICITIM-FASADNIM-CIGLAMA-sredjeno
Odredite dužinu i visinu svake vrste opeke. Uzmite nasumično 10 cigli iz barem 4 različita pakovanja. Kako biste izračunali srednju visinu (course dimenziju), postavite 10 cigli jednu preko druge. Izmerite visinu i podelite sa 10. Kako biste izračunali srednju dužinu (wythe opeke), postavite 10 cigli u kontinuiranom redu. Izmerite dužinu i podelite sa 10. Napravite metar/traku od izmerenih dimenzija, kako bi vaše nosilo veze vodilo u pravom smeru i kako biste izbegli potrebu za brušenjem cigle kada završite.

Pri gore navedenom proračunu morate uzeti u obzir da proizvođač i standard preporučuju da horizontalna fuga bude 12 mm, a vertikalna 10 mm.


PORUČITE ŠTO JE VIŠE MOGUĆE CIGLI U JEDNOJ ISPORUCI
PORUCITE-STO-JE-VISE-MOGUCE-CIGLI-U-JEDNOJ-ISPORUCI-sredjeno
Uvek se potrudite da ukupnu količinu cigli uzmete u jednoj isporuci. Veličine cigli se mogu neznatno razlikovati između proizvodnih pogona i proizvodnih serija. Ukoliko vam je potrebno više isporuka, zadržite dovoljan broj cigli iz prve isporuke kako bih ih kombinovali sa ciglama iz nove isporuke. Ako nemate dovoljno prostora na vašem gradilištu, napravite dogovor sa dobavljačima da sve cigle budu isporučene iz jedne specifične serije. To je jedini način da budete ubeđeni da su cigle pravilno kombinovane.

VAŠA FASADA U 3D
VASA-FASADA-U-3D-sredjeno
Zatržite od vašeg arhitekte da vam da 3D crtež vašeg projekta i vi ćete odmah moći da vidite kako konkretna veličina ili boja fasadnih cigli će izgledati na vašoj fasadi. Kako biste ovo uradili, pitajte arhitektu da odu na product sector (sektor proizvoda) i preuzme 3D mapiranje za cigle koje ste vi izabrali.

EFEKAT FUGE
EFEKAT-FUGE-sredjeno
U velikoj meri fuga određuje izgled vaše fasade. Za svaki dezen fasadnih cigli postoji odgovorajaća boja fuge. Svetla, tamna ili uniformisana: efekat je iznenađujuće veliki. Vandersanden Zero ručno rađene cigle mogu dati vašoj fasadi izgled bez fuge. Posetite naš Show room i uporedite uzorke fasadnih cigli sa uzorcima fuga kako biste odredili savršenu kombinaciju


FELDHAUS BROŠURA
feldhaus_logo_w
BRICK HOUSE © 2013 Sva prava zadržana - Svetog Save 43, 11000 Beograd, +381 (11) 3086574 Created & hosted by FSD